Jiwang Corner :)

Jumaat, 19 April 2013

Mari Beli : Jambu Batu, Air 100+ dan Roti

Malam ini aku usahakan memotong 30 biji jambu batu yang akan diniagakan pada esok hari. Ini bukan bisnes aku tapi bisnes kelab Didik Bistari. Sebagai salah seorang guru pembimbing, aktiviti jualan ini merupakan antara aktiviti yang perlu diusahakan.


Selari dengan objektif kelab, murid2 ini memang dibimbing untuk menjadi seorang usahawan. So mereka memang dah biasa dengan aktiviti jual beli malahan tertunggu2 untuk mereka bertugas.

Pagi ini, ahli Kelab Didik Bistari terutamanya tahun 5 diamanahkan untuk berniaga. Pengurusannya nampak cekap biarpun ramai murid yang menyerang meja jualan kami. Maklumlah lepas acara larian dan lompat jauh,  murid2 nescaya akan haus.


Menu jualan kami hari ini adalah roti pizza, roti kacang merah, roti sosej, roti serunding, jambu batu potong dan air 100+. Alhamdulillah lebih kurang setengah jam jualan kami dah habis. Semua 102 bungkus jambu, 170 bungkus roti dan 96 tin air 100+ telah licin di meja jualan. Alhamdulillah syukur Allah permudahkan urusan kami.Tiada ulasan:

Catat Ulasan