Jiwang Corner :)

Isnin, 16 Februari 2015

Day 3 @ Kawah Putih, Bandung

Pagi ini aktiviti berjimba di Bandung diteruskan. Selepas sarapan, kami ke bertolak ke Kawah Putih, Bandung. Perjalanan dari hotel mengambil masa kira-kira 2 jam. Memandangkan perjalanan agak lama, aku sempat melelapkan mata, beb. Persekitaran menuju ke Kawah Putih sangat cantik. Lerengan bukit dihiasi dengan gunung ganang, tanaman strawbery, sawah padi, pokok bawang dan deretan pokok teh memukau pandangan mata kami.


Suhu dingin amat dirasakan. Sungguh segar persekitaran di sini. Mungkin juga faktor larva daripada letupan gunung berapi. Argh..tak sabarnya nak sampai ke kawasan tersebut. Tiba-tiba bas persiaran berhenti di parkir Kolam Air panas dan kebun  strawberi. Eh, kenapa sik?? Alkisahnya kami terpaksa  turun dari bas persiaran dan bertukar naik angkutan lain. Rupanya bas persiaran tidak boleh naik hingga ke puncak gunung. Semput, kok! Untuk tujuan tersebut, kami diminta bayaran sebanyak RP35000 untuk tiket masuk dan pengangkutan ke kawah putih. Mahal juga kan ???


Pendakian dengan menaiki angkutan ringan membuatkan kami teruja memandangkan kenderaan tersebut tidak mempunyai pintu dan tingkap. Dengan suhu yang begitu dingin membuatkan kami yakin yang kami sedang menghirup udara segar. Kira-kira 10 minit, perjalanan kami pun sampai. Yeah, alhamdulillah akhirnya kami sampai juga ke kawasan Kawah Putih yang sebelum ini hanya diintai melalui kaca tv mahupun daripada bloggers.


Van yang kami naiki untuk sampai ke Puncak Gunung Patuha
Udara yang dingin dan hembusan segar tiba-tiba bertukar. Aku and the gang agak teruja. Itu adalah bau sulfur aka belerang. Penjaja yang berada di bahagian masuk kawah putih mula memanggil-manggil menawarkan topeng mulut kepada kami. " Buk, mari beli topengnya, buk. Udaranya tidak bagus untuk kesihatan, buk," kata penjaja tersebut. Aku hanya tersenyum sambil mengatakan, " Terima kasih, Mas." Pendakian anak-anak tangga diteruskan. Subhanallah, pemandangan kawah putih sangat cantik! Airnya nampak hijau kebiruan. Apa lagi, penggunaan kamera diaplikasikan secara maksimum. Hihihi....


Sampai sahaja di kawasan kawah, bau sulfur semaki  kuat. Aku yang semput ni rasa agak ketidakselesaan. Jurugambar mula mendekati kami. " Kak, mau gambar buat kenangan kak. Sekeping RM3 sahaja." Punyalah ramai jurugambar di sana. Bertauliah atau tidak, itu tidak menjadi persoalannya. Yang penting, dengan cara itulah mereka memperoleh rezeki. Aku buat muka jual mahal. Terus mengeluarkan tablet dan hp untuk merakam gambar. Ramai juga pengunjung di situ meskipun hari Isnin merupakan hari bekerja.


Gaya, aksi dan lakonan pengunjung dapat diperhati secara percuma semasa masing-masing merakam gambar. Lucu pun ada. Kumpulan kami tidak terkecuali termasuk aku. Para sekalian jurugambar aka mas jurufoto masih tidak jemu memainkan peranan masing-masing. Hati mula terdetik untuk mengupah mereka merakam gambar lantas mencetaknya barang sekeping dua. Akhirnya, aku terjebak juga. Dengan bayaran RP20 000 sekeping (kira-kira RM3) bagi camera digital, maka aku membeli 2 keping gambar. Jika menggunakan kamera DSLR, RP30 000/keping akan dikenakan. Seterusnya aku terjebak membeli gambar ahli kumpulan rombongan kami. Huh, melayang RP 70000 di Kawah Putih nih! Hihihi....

Baca entri aku seterusnya...


17 ulasan:

  1. PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

    Salam kenal dari kami, Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport.
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insha Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun dan peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat kawasan Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

    Special offer 2015... Jom tempah transport murah kat Bandung jer .

    Rate per Kereta per Day :

    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat)
    Rate: IDR 550.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Masa sewa 14 jam/hari (8am to 10pm)
    *Include : fuel, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps.

    Terimakasih,
    Bimo Mekarwangi Tour

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

      Kami Alifa Bandung Syariah Tour,
      Sebuah syarikat muslim patuh syariah yang menyediakan perkhidmatan supir / tour ground handling pakej bercuti ke Bandung , Bogor , Tasik , Garut & Jakarta.

      InshaAlloh driver & tour guide dari company kami akan memberikan layanan terbaik, profesional, amanah, santun and mesra. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.



      Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

      Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

      Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

      Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

      Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


      Rate sewa Kereta per Day :
      # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
      Rate: IDR 380.000 or RM 115 


      # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat) 
      Rate: IDR 550.000 or RM 160 


      # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
      Rate: IDR 650.000 or RM 105 


      # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
      Rate: IDR 850.000 or RM 245 



      * Include : free wifi at kereta, minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta 

      * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan per persons & per kereta.

      Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yang tiptop, keramah-ramah & berbudi bahasa.


      InsyaAlloh sedikit rejeki dari keuntungan company kami, shadaqoh dan zakat akan disalurkan pada badan amil zakat tempatan karena company kami company syariah.

      Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.

      Tempahan pada company tak payah ada deposite, tuan - puan cukup send picture detail flight picture and picture tempahan hotel anda kat Bandung.


      facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

      LINE and Wechat and whatapps : 


      +62 852 9446 6131

      +62 852 9446 6131

      +62 852 9446 6131


      Semoga informasi yang saya berikan dapat  memudahkan urusan tuan-puan untuk bercuti ke bandung.

      Terima kasih.
      Wassalam.wrwb.

      Padam
    2. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!
      Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

      JOM TEMPAH LAJU2
      SESANGAT MURAAAAAAH
      Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

      ● 7 seater 350.000,IDR/35sgd/106RM/Day

      ● 11 - 14 seater 700.000,-IDR/70sgd/212RM/Day

      ● Toyota Commuter 15 seater exclusive car 800.000,-IDR/80sgd/243RM/Day

      ● Van 18 seater 850.000,-IDR/85sgd/258RM/Day

      Kereta included :
      ☆ Driver / Supir
      ☆ Fuel / Petrol / Minyak
      ☆ Tol / Highway ticket
      ☆ Parking charge
      ☆ Daily mineral water

      ■■ Bus charter
      • 31 Seater New jet bus
      • 47 Seater New jet bus
      • 59 Seater New jet bus

      Jom..arrange your Bandung holiday

      kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

      ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
      ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
      ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
      ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
      ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


      TEMPAHAN
      MAS FATURRAHMAN
      WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
      +62 822 951 999 22
      +62 822 951 999 22
      +62 822 951 999 22

      email & fb
      omegajayatour@gmail.com

      tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

      Padam
  2. Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
    Call : +6282214441280
    +6282216270779
    WhatsApp : +6282214441280
    +6282216270779
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
    Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

    Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

    BalasPadam
  3. Greetings Sir / Madam I hope all is always given his health and given sustenance (ameen). Here we will offer all the cars for (Bandung / Jakarta City Tour). For anyone Sir / Madam existing plans for vacation in Bandung / Jakarta and need a car to transport during the Bandung / Jakarta okay PM or WhatsApp only:
    Call: +6282214441280
    +6282216270779
    WhatsApp: +6282214441280
    +6282216270779
    Email: Dhanibandung@yahoo.com
    Our guaranteed for a very decent price and the best service / service 5 ***** Star (Insha Allah).
    Sorry Sir / Madam, if there is an inscription that less pleasing in the Promotion we offer..

    Nb: The more expensive ones also much cheaper there, but we assure you the best stay Dhani Bandung (Insha Allah) way street in Bandung is very cheap, Thank you very much..

    BalasPadam
  4. Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp, Email dan kunjungi blog sahaja dekat
    ( http://ww.dhanitourbandung.blogspot.com )
    Call : +6282214441280
    +6282216270779
    WhatsApp : +6282214441280
    +6282216270779
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
    Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

    Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

    BalasPadam
  5. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    BalasPadam
  6. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang MELATI TRANS BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. MELATI TRANS Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di melati, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. MELATI TRANS Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang MELATI TRANS mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog
    Izzmatour.blogspot.com
    JOM JOM ke Bandung bersama MELATI TRANS, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan MELATI.... ;-)
    Dijamin MELATI bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +628812248122

    WhatsApp : +628812248122

    Email : izzmamodiz@gmail.com

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata MELATI TRANS yang tidak berkenan.
    MELATI TRANS Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    BalasPadam
  7. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang MELATI TRANS BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. MELATI TRANS Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di melati, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. MELATI TRANS Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang MELATI TRANS mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog
    Izzmatour.blogspot.com
    JOM JOM ke Bandung bersama MELATI TRANS, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan MELATI.... ;-)
    Dijamin MELATI bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +628812248122

    WhatsApp : +628812248122

    Email : izzmamodiz@gmail.com

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata MELATI TRANS yang tidak berkenan.
    MELATI TRANS Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    BalasPadam

  8. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang - Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

    Contact person :
    RIKO ADRYANSYAH

    Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
    E_mail : riko_kitaholidays@yahoo.com
    Blog : http://kitaholidays.blogspot.co.id/
    FB :https://www.facebook.com/riko.kitaholidays

    Wassalam

    BalasPadam
  9. Salam Satu Malaysia Tuan & Puan

    Kami Alifa Bandung Syariah Tour,
    Sebuah syarikat muslim patuh syariah yang menyediakan perkhidmatan supir / tour ground handling pakej bercuti ke Bandung , Bogor , Tasik , Garut & Jakarta.

    InshaAlloh driver & tour guide dari company kami akan memberikan layanan terbaik, profesional, amanah, santun and mesra. Our service guaranteed if service tak ok tak payah payment at last day tuh.



    Ada Beberapa Pakej bercuti, yaitu

    Pakej Gold Executive = supir,hotel,makan & tiket lawatan (per pax)

    Pakej Silver Busines = supir,hotel & makan (per pax)

    Pakej Bronze economic = supir & hotel (per pax)

    Pakej Transport jimat = khidmat supir sahaja (per day)


    Rate sewa Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat)
    Rate: IDR 380.000 or RM 115 


    # Toyota Innova / Kia Pregio (8 seat) 
    Rate: IDR 550.000 or RM 160 


    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat)
    Rate: IDR 650.000 or RM 105 


    # Coaster Isuzu Elf Long (17&19 seat)
    Rate: IDR 850.000 or RM 245 



    * Include : free wifi at kereta, minyak, parking fee, tol, driver, toll, driver meal and kereta 

    * Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan per persons & per kereta.

    Sila Tuan dan Puan decide tempat lawatan boleh ikut tentatif program yg sudah di sediakan atau ikut plan sendiri. untuk layanan kami janji akan berikan layanan yang tiptop, keramah-ramah & berbudi bahasa.


    InsyaAlloh sedikit rejeki dari keuntungan company kami, shadaqoh dan zakat akan disalurkan pada badan amil zakat tempatan karena company kami company syariah.

    Joom Tempah sekarang juga dan dapatkan special rate dari company kami. InsyaAlloh barokah.

    Tempahan pada company tak payah ada deposite, tuan - puan cukup send picture detail flight picture and picture tempahan hotel anda kat Bandung.


    facebook & email: ahmadalifabandungtour@gmail.com

    LINE and Wechat and whatapps : 


    +62 852 9446 6131

    +62 852 9446 6131

    +62 852 9446 6131


    Semoga informasi yang saya berikan dapat  memudahkan urusan tuan-puan untuk bercuti ke bandung.

    Terima kasih.
    Wassalam.wrwb.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam uolllssss

      Jom Semua Bercuti Kat Bandung
      Promote Promote Special Offer nihhh
      Harga Runtuh Seruntuh Runtuh Nye
      murah nye sampaiii pengsan ni.

      Harga kasih sayang jer Hanya 220rm per person

      pakej bronze (hotel,buffe breakfast and transport) at bandung

      butiran perjalanan
      Day 1 
      > airport bandung
      >Pasar Baru membeli belah 
      >lunch at kampium bistro
      >Toko Tiga (Branded Jeans)
      >depasion factory outlet kain potong
      >rumah kain dan telekung
      >Factory Outlet At Jalan Riau and dago
      >dinner at iga dan ayam bakar wong solo

      Day 2
      >Gunung Tangkuban Parahu
      >floating market
      >lunch at kopi luwak caffe 
      >wisata naik kuda deranch
      >Strawberry and tea park 
      >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre & factory outlet
      >dinner at kedai makan balacan

      day 3
      >kawah putih crater or trans studio bandung (pilih salah satu jer)
      >lunch at rumah makan padang simpang raya
      >cibaduyut street area barangan kulit
      >paris van java shopping mall
      > Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda>
      >dinner at ikan bakar pa chimet

      Day4
      >check out hotel bandung
      >Airport transfer

      term and condition

      *total rate nye per person adalah
      375rm per person if 2 person
      330rm per person if 3 person
      285rm per person if 4 person
      250rm per person if 5 person
      235rm per person if 6 person
      230rm per person if 7 person
      225rm per person if 8 person
      220rm per peraon if 9 person

      *rate included transportation type kereta is toyota avanza or suzuki apv (petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket)

      *1 room dimuat 2 person tak dijoin so selesa sangat, semasa 4day 3night included buffet breakfast. hotel kat bandung adalah vio hotel or summit siliwangi hotel or zodiak hotel or dpalma hotel

      *rate is not included lunch and dinner

      *rate is not included entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan dengan itenerary

      *no hidends charge

      whatapps or email laju-laju : 

      +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

      +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

      +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

      email : ahmadalifabandungtour@gmail.com

      Padam
    2. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!

      Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

      JOM TEMPAH LAJU2 SESANGAT MURAAAAAAH, MACAM HARGA DURIAN RUNNTUHHHHHHH

      Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

      ●7 seater 350K Rupiah

      ●8 seater innova 450K Rupiah

      ●9 seater pregio 500K Rupiah

      ●11 - 14 seater 600K Rupiah

      ●Toyota Commuter 15 seater 800K Rupiah

      ● Coaster / Van 18 seater 800K Rupiah

      Rate daily sewa Kereta included :
      ☆ Driver as a vip guide
      ☆ Fuel / Petrol / Minyak
      ☆ Tol / Highway ticket
      ☆ Parking charge
      ☆ 8am to 10pm tour
      ☆ no extra charge if pegi kawah putih crater or tangkuban perahu crater

      ■■ Bus charter
      • 31 Seater New jet bus
      • 47 Seater New jet bus
      • 59 Seater New jet bus


      kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

      ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
      ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
      ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
      ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
      ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


      TEMPAHAN
      MAS FATURRAHMAN
      WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE

      +62 8956 0220 4291
      +62 8956 0220 4291
      +62 8956 0220 4291

      email & fb
      omegajayatour@gmail.com

      tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

      Padam
  10. Assalamualaikum Wr,Wb,. Tuan /Puan

    jomm pegi Bandung dengan pakej jimat kami. Bandung Amanah Tour & Transport menyediakan Pakej Bercuti dan Khidmat Transport kat Bandung/Jakarta/Garut atau bandar lain dalam kat Indonesia. Pemandu berpengalaman, berterampilan kemas, jujur, peramah & sopan

    Anda boleh melawat beberapa tempat menarik kat Bandung dengan guna perkhidmatan yang menyediakan kereta yang dikhaskan untuk di sewa di Bandung, dan anda boleh memilih kereta yang sesuai untuk anda gunakan di Bandung. Anda hanya menulis e-mel kepada kami atau hubungi kami, pemandu kami dengan kereta yang anda perlukan akan mengambil anda di mana-mana di Bandung.

    Bandung Amanah Tour & Transport membantu anda untuk meneroka Bandung, tempat untuk membeli-belah di Bandung, tempat untuk makan dan melihat pemandangan kat Bandung, panduan kami akan membantu anda meneroka Bandung City. Dan membawa memori manis.

    HARGA PAKEJ TRANSPORT SAHAJA :
    Suzuki APV ( 7seat ) rate RM 140/day *bandung city
    Daihatsu Luxio (seat) rate RM 140/day *bandung city
    Toyota Avanza ( 6seat ) rate RM 140/day *bandung city
    Toyota Innova VIP ( 7seat ) rate RM 190/day *bandung city
    Suzuki Ertiga (6 seat) rate RM 140/day *bandung city
    KIA Pregio ( 10seat ) rate RM 190/day *bandung city
    Isuzu Elf short ( 11-15 seat ) rate RM 250/day *bandung city
    Isuzu Elf Long ( 16 seat ) rate RM 295/day *bandung city

    * semua dalam pakej termasuk pemandu, petrol, tol, makan pemandu.
    * Kereta Taip Daily/14 jam

    TERSEDIA JUGA PAKEJ JIMAT TRANSPORT & HOTEL 3D2N, 4D3N, 5D4N, ETC
    Untuk pakej 4D3N transport & hotel promo murah hanya sebesar RM 250/ orang untuk 6 orang dalam 1 group

    sudah include :
    - transport tour & hotel selama 4 hari 3 malam
    - pick & drop from bandung airport

    OPTIONAL PROGRAM :
    DAY 1
    *Tiba kat Bandung
    *Pasar Baru trade center
    *Lunch & Check in Hotel
    *Toko Tiga ( Branded ori Jeans )
    *D'fashion factory outlet kain potong
    *Membeli-belah di Factory Outlet At Jalan Riau (Heritage,Cascades,The Summit, For Men, The Stamp,Terminal Tas, dan The Secret )
    *Dinner dan kembali ke Hotel

    DAY 2
    *Gunung Tangkuban Parahu
    *Farmhouse Lembang
    *Floating Market
    *Kebun Strawberry and tea park (optional)
    *Membeli-belah di di Rumah Mode & Cihampelas Jeans Centre
    *Membeli-belah di Jalan Dago (Grande, Episode, Edward Forrer, gossip,level, etc)

    DAY 3
    *kawah putih crater/trans studio indor themes park
    *Tasik Situ Patenggang (optional)
    *rumah kain sulam kat taman kopo
    *cibaduyut-shoes and jacket leather original
    *factory outlet area riau street macam the secret, heritage,oases, etc

    DAY 4
    *check out hotel
    *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda)
    *paris van java shopping mall
    *Airport transfer

    FREE AND EASY TOUR, DAPAT DIUBAH MENURUT KEADAAN SEMASA

    Hotel guna 3star hotel selesa dan elok, letak tengah town Bandung dekat dengan pasar baru dan airport

    Tersedia juga option hotel lain dari mulai 2 star hotel hingga 4 star hotel

    HOTEL FACILITIES :
    - free wifi
    - hot & cold water
    - breakfast buffet
    - coffee maker
    - LCD TV 24 inch
    - TV cable

    TERM & CONDITION PAKEJ JIMAT :
    * included transportation for 4day 3night type kereta 7 seater all included
    * included 3 room deluxe ~king bed size hotel 3star also include free buffet breakfast
    * not included entrance fee
    * not included lunch and dinner
    * not included ticket flight and airport tax

    Service insya allah memuaskan
    YOUR COMFORT IS OUR PRORITY


    UNTUK TEMPAHAN DAN SEBARANG PERTANYAAN, SILA CONTACT :
    Email: touramanahbandung@yahoo.com
    phone : +62 88 1205 7848
    whatsapp : +62 838 2178 9103
    Fb page.: Bandung Amanah Tour & Transport
    bandung-indah.blogspot.com
    instagra : JOM_GI_BANDUNG_MURAH_JERR

    BalasPadam
    Balasan
    1. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!
      Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

      JOM TEMPAH LAJU2
      SESANGAT MURAAAAAAH
      Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

      ● 7 seater 350.000,IDR/35sgd/106RM/Day

      ● 11 - 14 seater 700.000,-IDR/70sgd/212RM/Day

      ● Toyota Commuter 15 seater exclusive car 800.000,-IDR/80sgd/243RM/Day

      ● Van 18 seater 850.000,-IDR/85sgd/258RM/Day

      Kereta included :
      ☆ Driver / Supir
      ☆ Fuel / Petrol / Minyak
      ☆ Tol / Highway ticket
      ☆ Parking charge
      ☆ Daily mineral water

      ■■ Bus charter
      • 31 Seater New jet bus
      • 47 Seater New jet bus
      • 59 Seater New jet bus

      Jom..arrange your Bandung holiday

      kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

      ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
      ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
      ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
      ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
      ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


      TEMPAHAN
      MAS FATURRAHMAN
      WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
      +62 822 951 999 22
      +62 822 951 999 22
      +62 822 951 999 22

      email & fb
      omegajayatour@gmail.com

      tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

      Padam
  11. PROMOSI HEBAT HABIS2 SAN!!!
    Kereta sewa Bandung Murah jerr harga kasih sayang Sudah bermulai!

    JOM TEMPAH LAJU2
    SESANGAT MURAAAAAAH
    Cuti cuti Bandung with OMEGA JAYA TOUR

    ●7 seater 350.000,IDR/35sgd/106RM/Day


    ●11 - 14 seater 600.000, -IDR/70sgd/195RM/Day

    ●Toyota Commuter 15 seater exclusive car 800.000, -IDR/80sgd/243RM/Day

    ● Van 18 seater 800.000, -IDR/80sgd/243RM/Day

    Kereta included :
    ☆ Driver / Supir
    ☆ Fuel / Petrol / Minyak
    ☆ Tol / Highway ticket
    ☆ Parking charge
    ☆ Daily mineral water

    ■■ Bus charter
    • 31 Seater New jet bus
    • 47 Seater New jet bus
    • 59 Seater New jet bus

    Jom..arrange your Bandung holiday

    kenapa ANDA harus harus tempah order dengan saya???

    ✔Berpengalaman luas di dalam bidang pelancongan Bandung
    ✔Perkhidmatan ; layanan yang PANTAS, MESRA, AMANAH, & JUJUR
    ✔BERUSAHA bersungguh-sungguh kepada anda SERVICES ORIENTED
    ✔Pelanggan mesti BERPUAS HATI & GEMBIRA
    ✔Pelanggan akan menjadi KAWAN kepada saya


    TEMPAHAN
    MAS FATURRAHMAN
    WHATSAPP / CALL / TEXT / LINE
    +62 822 951 999 22
    +62 822 951 999 22
    +62 822 951 999 22

    email & fb
    omegajayatour@gmail.com

    tanya shj pun xapa, survey2 dahulu..xsalah pun.. tk mau malu2 yer

    BalasPadam
  12. Bandung memang selalu menarik untuk dikunjungi, udara yang sejuk, kuliner yang variatif dan juga enak2 menjadi daya tarik tersendiri kota ini.

    BalasPadam